Elbilprodusenten Tesla har planer om å avdekke og teste Tesla Semi, selskapets første semitrailer, 26. oktober ifølge gründer og sjef Elon Musk. På Twitter har Musk følgende beskjed:

– Avdekking og testtur av Tesla Semi tentativt planlagt 26. oktober i Hawthorne. Verdt å se dette beistet personlig. Det er uvirkelig.

Hawthorne er delen av Los Angeles der SpaceX, det ambisiøse romfartsselskapet til Musk, holder til. Musk er kjent for sine ambisiøse planer, og har blant annet skrevet om hvordan menneskene skal befolke flere planeter.

Utsatt frist

Tidligere i år annonserte Musk at lanseringen av semitraileren skulle være i september, men nå er den altså utsatt. Tesla er kjent for å bomme på egne tidsfrister, skriver CNN.

Med semitraileren fortsetter Tesla å bygge større og sterkere. Ifølge CNN er det også planer for en bil med lasteplan og en minibuss.

Musk tok forbrukerne med storm da sportsbilen Tesla Roadster ble lansert i 2006. Senere har Model S og suv-en Model X rullet ut på veiene. Den noe rimeligere Model 3 ble tilgjengelig for kundene i juli.

Må vente

Selv om Musk planlegger å vise frem semitraileren i oktober, vil det ta lang tid før kundene kan sette seg bak rattet. Musk uttalte i fjor at Tesla planlegger produksjon av kjøretøyene om under fem år, ifølge CNN.

Semitraileren er til for å frakte last, og ble for første gang omtalt av Musk i hans såkalte masterplan fra juli 2016.

– Vi tror Tesla Semi vil levere en substansiell reduksjon av kostnaden for frakt av last, samtidig som den øker trygghet og gjør det veldig gøy å operere, skrev Musk i planen. (Vilkår)

Volkswagen kaster seg på elbilracet
Volkswagen skal samlet ha 80 elektriske biler innen 2025. Her er tre av elbilene som kommer.
00:40
Publisert: