Det vil ifølge Elon Musk kun ta ti år før nesten alle biler som blir produsert i USA vil være selvkjørende. Tesla-gründeren tror også at rundt halvparten av disse bilene vil være elektriske.

- Og Kina kommer trolig til å ligge foran dette, sa Musk under et foredrag for de amerikanske guvernørene på Rhode Island på lørdag.

Det melder nettavisen Axios. Ifølge Musk vil det å styre sin egen bil innen 20 år bli like gammeldags som det er å kjøre hest og kjerre idag.

- Det kommer ikke lenger til å være noe ratt, sa Musk.

Frykter kunstig intelligens

Under foredraget slo Elon Musk også fast at han frykter konsekvensene kunstig intelligens vil ha på samfunnet vårt. Ifølge Musk utgjør kunstig intelligens en reell eksistensiell trussel for menneskeheten. Han oppfordret myndighetene til å være proaktive med å få på plass en lovregulering på området. Hvis reguleringen kun er reaktiv vil det ifølge Musk være for sent.

- Dette er slik jeg ser det den største risikoen vi som sivilisasjon står overfor, sa Musk.

Uansett hvordan man møter utfordringen, vil kunstig intelligens like fullt føre til store omveltninger i arbeidsmarkedet, ifølge Musk. Han påpeker at roboter vil være i stand til å gjøre alle jobber bedre enn oss.

- Jeg er ikke sikker på hva vi skal gjøre med dette. Dette er virkelig det skumleste problemet, sa Musk ifølge Axios. (Vilkår)

Slik blir man en god butler
Kanadiske Conrad Bogus (28) har studert døgnet rundt i åtte uker for å bli den perfekte butler. Bli med på siste skoledag på International Butler Academy.
02:01
Publisert: