På Teslas årlige aksjonærmøte denne uken ble det første bildet av den kommende kompaktsuven Model Y sluppet.

– Jeg er spent på Model Y. Det har vært litt kritikk på at vi burde utvikle den fra Model 3-plattformen. Vi gjorde en feil da vi utviklet Model X fra Model S-plattformen. Det hadde vært bedre å designe en suv slik en suv skal være, så kan en sedan designer slik en sedan skal være. Ellers må du forsøke å «skohorne» noe inn, og det gir ikke mening, sier Tesla-sjef Elon Musk under presentasjonen.

Bilen blir altså bygget på en egen plattform og produseres ved en ny fabrikk som ennå ikke er offentliggjort hvor skal ligge.

– Det er også en rekke produksjonsforbedringer som kan gjøres, som tillater oss å bygge en bil slik en bil aldri har vært bygget før. Vi sikter mot at bilen skal komme på veien omkring 2019, og etterspørselen vil sannsynligvis overgå etterspørselen etter Model 3, sier Musk.

Forhåndsbestillingene av Model 3 tok virkelig av da bilen ble lansert i april 2016, og på kort tid var ordrebunken på 400.000 bestillinger. Tesla går ikke ut med hvor mange som har bestilt bilen, men på enkelte forum på nett hevdes det at ordrene nå er kommet opp i 588.000 biler.

Tesla-sjefen opplyste også at Model 3-konfigurering åpner i juli. På Teslas nettsider er det foreløpig lite nytt når det gjelder bilen. Rekkevidden oppgis til 345+ kilometer og prisen skal starte på 35.000 dollar, eller i underkant av 300.000 kroner med dagens dollarkurs.

I september skal Tesla vise sin elektriske lastebil, som Musk hevder potensielle kunder som er blitt informert om utviklingen av modellen bare lurer på «hvor mange de kan bestille». Musk hevdet overfor aksjonærene at det kunne komme noe mer på denne lanseringen, uten å spesifisere hva.(Vilkår)

Tesla skal presentere en elektrisk lastebil i høst.
Tesla skal presentere en elektrisk lastebil i høst. (Foto: Tesla)
Se her kjører Tesla Model 3
Her er bilen som skal gjøre Tesla til en masseprodusent.
00:17
Publisert: