Selv om utleveringene av Volkswagens etterlengtede elbil, ID.3, ikke startet før i september, ruller allerede nå nesten 3500 biler rundt på norske veier. Det gjør den til den femte mest populære bilmodellen så langt i år, og utleveringstallene ser ennå ikke ut til å avta, med over 600 biler registrert i forrige uke.

ID.3 er en svært viktig bil for Volkswagen, den første som er bygget som en ren elbil, og ifølge selskapet den tredje milepælen i dets historie, etter Bobla og Golf. Da sier det seg selv at det er viktig at bilen kommer ut med et bra resultat fra Euro NCAPs kollisjonstest som ble offentliggjort onsdag.

Og det gjør den. Bilen får toppkarakteren fem stjerner.

– ID.3 representerer den retningen bilindustrien har gått de siste årene. Klimakrisen betyr at vi alle må tilpasse oss en renere fremtid og elektriske biler vil bli normen i årene fremover. Euro NCAP vil fortsette med å sikre at det å redde planeten ikke går på bekostning av sikkerhet. Jeg er glad for å se at ID.3, den nyeste generasjonen av folkevogn, ikke kompromisser på dette, sier Michiel van Ratingen, generalsekretær i Euro NCAP i en pressemelding.

Biltest: VW id. 3 er den viktigste modellen som kommer til Norge i år
Fire ting DNs bilanmelder liker med Volkswagen id. 3 – og én ting han misliker
01:30
Publisert:

Euro NCAP har også opprettholdt de fem stjernene som Toyota Rav4 fikk ifjor, også for den ladbare hybrid-versjonen av bilen, som også er en storselger på det norske markedet.

Her er resultatene fra Euro NCAP:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.