Momsfritaket for elbil går ut i 2020, som en del av «Granavolden-plattformen». Bilbransjen har over lengre tid fryktet at Finansdepartementet kun ville søke om nytt momsfritak ut 2021.

Nå har departementet søkt om fritak for to nye år.

- Nødvendig med endringer i bilavgiftene

– I de kommende årene vil det være nødvendig med endringer i bilavgiftene, dersom de skal være bærekraftige både når det gjelder miljø og når det gjelder inntekter til statskassen, sier finansminister Jan Tore Sanner, ifølge Bilnytt.no.

Sjef for kommunikasjon og myndighetskontakt Ida Krag i Bilimportørenes Landsforening forteller Bilnytt.no at de er fornøyde med at søknaden ble på over ett år.

– Vi er svært glade for at Sanner nå har søkt Esa om fritak for mva. på elbil ut 2022, sier hun.

En formalitet

Ifølge Bilnytt.no er godkjennelsen fra Esa bare er for en formalitet å regne. Dette betyr imidlertid ikke at det at ikke kan innføres mva. på elbil i 2022 likevel, dersom det vedtas i Stortinget.

– Det er heller ikke til hinder for at en norsk regjering kan søke om forlenging etter 2022 på et senere stadium. Slik sett låser ikke denne notifikasjonen noen posisjoner, men den gir føringer av en viss substans, sier Krag til Bilnytt.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.