I Nasjonal transportplan har regjeringen og Stortinget sagt at det ikke skal rulle en eneste ny personbil ut av landets bilforhandlere i 2025 som har klimaskadelige utslipp. Men i nasjonalbudsjettet for 2019 skriver Finansdepartementet at hver fjerde nye bil i 2030 ventes å være en ladbar hybrid. Det betyr en bil som har fossil forbrenningsmotor og et batteri som kan lades i tillegg, melder NRK.

– Det viser at fagpersoner i Finansdepartementet ikke tror helt på politikernes planer, sier sjefredaktør Atle Falch Tuverud i bransjenettstedet Bilnytt.

Men departementet er ikke alene. I en undersøkelse fra Bilnytt blant mer enn 700 nybilforhandlere svarer de fleste at de ikke tror på at det bare vil selges nullutslippsbiler i 2025.

– Tre av fire nybilforhandlere tror ikke på politikernes målsettinger om at alt nybilsalget i 2025 skal bestå av nullutslippsbiler, sier sjefredaktør Atle Falch Tuverud.

Men statssekretær Jørgen Næsje (Frp) i Finansdepartementet sier at han tror på det politiske målet om nybilsalget i 2025.

– Når vi ser utviklingen i nye bilmodeller og folks villighet til å kjøpe nullutslippsbiler, så har jeg god tro på at vi er i stand til å nå det målet, sier Næsje.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.