Det har gått syv år siden vi var på veien med en Fisker Karma. På mange måter en kul og innovativ ladbar hybridbil, men dyr, og kanskje for sær til å bli en suksess. Det endte med at Fisker Automotive gikk konkurs og ble kjøpt opp av et kinesisk selskap og omdøpt til Karma Automotive. Grunnlegger Henrik Fisker forlot selskapet, men beholdt navnet, og startet etter hvert opp igjen under navnet Fisker Inc.

Enn så lenge har det ikke resultert i stort, men det skal det kanskje bli en endring på. Mandag slapp selskapet nyheten om en elektrisk suv som skal komme i produksjon i 2021.

– Vårt team fikk i oppdrag å bygge en rimelig elbil som er mer spennende og bedre egnet til å vekke følelser enn hva som har vært på markedet til nå, sier Henrik Fisker.

Bilen får en startpris rett i underkant av 40.000 dollar, som med dagens kurs betyr rundt 340.000 kroner. Til sammenligning koster den nylig presenterte Tesla Model Y 42.000 dollar i billigste versjon i USA, og 432.000 kroner i Norge.

Batteriet på +80 kWh skal gi bilen en rekkevidde på 48 mil. Det er det samme som for Model Y Performance-modellen og noe mindre enn de med lengst rekkevidde. Bilen har en motor i hver ende, og altså firehjulsdrift.

Henrik Fisker er før han skulle stå på egne ben under eget navn, kjent for designet av Aston Martin DB9 og V8 Vantage, samt BMW Z8. Hvordan designet på den nye elbilen blir, er ikke så lett å lese ut fra det ene bildet som er frigitt, men både Karma og den senere konseptbilen Emotion har ganske spektakulært utseende.

Den nye suven skal lanseres i siste del av 2021, noe som er litt senere på året enn når Tesla Model Y skal komme til Norge. Så gjenstår det å se om det kun er fagre ord, eller om det er substans i det. Fisker kunngjorde for to år siden at modellen Emotion skulle settes i produksjon i 2019, uten at vi har sett snurten av den.

Nå heter det at denne suven blir første modell ut av tre elbiler fra merket. Den luksuriøse sedanen Emotion sies nå å komme etter at de rimeligere modellene lanseres.

– Vårt flaggskip, luksussedanen Emotion som bygges i lavt volum, vil bli den første modellen med Fiskers faststoffbatterier. Målet er å levere mer enn 500 miles rekkevidde på en enkelt, rask lading, sier Henrik Fisker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Test av Tesla Model 3: Slik takler den norsk vinterføre
De første eksemplarene av Tesla Model 3 er endelig på norske veier, nesten to år etter at tusenvis av nordmenn bestilte bilen.
03:12
Publisert: