Bilprodusenten Ford skal kutte 1400 stillinger i USA og Asia, til tross for president Trumps oppfordring overfor bilprodusentene om å skape flere jobber i USA.

Kuttene skal ifølge bransjeavisen Automotive News, tas i administrative stillinger.

Ford-aksjen falt til det laveste på 4,5 år etter at kuttene ble kjent. De siste tre månedene har aksjekursen falt 14,5 prosent, mens GM-aksjen til sammenligning har falt med 12,9 prosent over den samme perioden, melder Marketwatch. 

Torsdag kom også nyheten om at General Motors vil slutte å selge biler i India, og vil selge sine virksomheter i Sør-Afrika for å konsentrere seg om mer lønnsomme markeder.

General Motors trakk seg for noen år siden ut av Europa, og overlot markedet til sitt europeiske merke Opel. Tidligere i år ble det kjent at GM selger Opel til den franske PSA Gruppen som blant annet produserer Peugeot.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Kun rått hvis det blir suksess
Aksel Lund Svindal om millionsatsingen på klær, sin styrke, flaks og skaden
01:53
Publisert: