Det er tredje strake måned med nedgang i det kinesiske markedet, skriver CNBC. Ford har tapt omlag en milliard dollar på grunn av straffetollen som er lagt på import av metall, skriver nettstedet.

I tillegg sliter altså bilgiganten med salget i Kina, som gikk ned over 40 prosent i september sammenlignet med samme måned i fjor.

Selskapets aksje har stupt 30 prosent siden starten av året, ifølge nettstedet.

– Hvis dette fortsetter, vil det føre til ytterligere skade, sa Ford-direktør Jim Hackett i september, med henvisning til handelskrigen.

Det har lenge vært fryktet for hvordan tollkrigen vil ramme bilindustrien. I sommer uttalte The Alliance of Automobile Manufacturers, som representerer selskap som General Motors, Volkswagen og Toyota, at straffetollen på 25 prosent på stål og aluminium kan koste industrien 83 milliarder dollar årlig, samt tusenvis av jobber, ifølge Reuters.

Organisasjonen, som representerer 70 prosent av alt bilsalg i USA, anslår at prisen på hver importert bil til USA vil øke med 6.000 dollar, tilsvarende om lag 50.000 norske kroner.

For øvrig ble det kjent fredag at Kina eksporterte mer enn noensinne til USA i september, og fikk et rekordhøyt handelsoverskudd, til tross for president Donald Trumps økte tollsatser.

Kinas eksporterte i september for 1.856 milliarder kroner, en økning på 14,5 prosent fra samme måned i fjor. Importen var på 1.596 milliarder kroner, en økning på 14,3 prosent, skriver NTB.

Larry Kudlow, økonomisk rådgiver i Det hvite hus, har uttalt at det jobbes med å få til et møte mellom president Donald Trump og hans kinesiske motpart Xi Jinping under neste måneds G20-møte i Argentina.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Jeg kom ikke helt med i Pokémon-greia, men her har jeg blitt hekta
I det nye mobilspillet må deltakerne møtes i den virkelige verden.
01:41
Publisert: