Da DN prøvekjørte Ford F-150 Lightning i fjor høst, var det ennå i det blå om bilen noen gang ville komme på norske veier. Nå bekrefter Ford at bilen kommer til Norge, og at de første kundene vil få bil før jul i år.

Bil med Embret: – Noe av det mest ekstreme innen elbil
Ford F-150 Lightning er en kjempesuksess i USA, nå kommer den også til Norge.
02:08
Publisert:

Bilen er over 5,90 meter lang, har fem seter, bagasjerom på 400 liter under panseret, og et lasteplan med en nyttelast på 805 kilo.

Bilen er ennå ikke WLTP-testet, men versjonen som kommer til Norge får batteriet på 98 kWh. Den har en rekkevidde på den amerikanske forbruksmålingen som tilsvarer 386 kilometer. Prisen i Norge blir 1.183.000 kroner. Da får du 452 hestekrefter som bringer deg fra null til 100 km/t på under fem sekunder.

Ford har innført et søknadsskjema med 13 spørsmål du må besvare for å bli godkjent som kunde.

–Det er først og fremst for å hindre spekulasjon på det begrensede antallet biler Ford Norge får, sier Per Gunnar Berg, som er administrerende direktør i Ford Norge.

Her må du forplikte deg til ikke å videreselge bilen annet enn til Ford og Ford-forhandler før det har gått ett år siden registrering.

Blir du godkjent, lover Berg at de første kundebilene kommer til landet før jul. Norge er det første landet utenfor hjemmemarkedet som får denne bilen.

DNs biljournalist Embret Sæter gir deg de viktigste nyhetene, tester de nyeste bilmodellene og skriver om hva som rører seg i bilverdenen. Abonnenter kan melde seg på nyhetsbrevet her.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.