Hvor lenge holder egentlig batteriet? Dette er et spørsmål som ofte blir stilt når man snakker om ladbare biler, være seg elbiler eller ladbare hybrider. Bilprodusentene er også åpenbart noe i tvil om hva svaret på dette spørsmålet er. Derav en rekke forskjeller i garantier på slike biler.

Forbrukerrådet har undersøkt hvilke bilprodusenter som gir best garanti på sine ladbare modeller.

Det som virkelig skiller de gode fra de dårlige er hvor lenge produsentene garanterer for kapasiteten på batteriet.

De ladbare hybridene fra Volkswagen og Mitsubishi har svært gode batterigarantier, mens Mercedes-Benz, Porsche og enkelte modeller fra BMW havner nederst på Forbrukerrådets liste.

For kunden er det verdifullt om du tilbys en garanti som sikrer deg mot en dramatisk reduksjon av den elektriske rekkevidden. Batterigarantien sikrer deg mot utgifter hvis det skulle oppstå feil på batteriet, mens kapasitetsgarantien sikrer deg at batteriet har en viss kapasitet et gitt antall år frem i tid.

Blant elbilene er det også Volkswagen som stikker av med topplasseringen, foran Hyundai og Renault Zoe. Ettersom Tesla ikke garanterer i det hele tatt når det gjelder kapasiteten på batteriet, havner selskapet helt sist i denne rangeringen.

Disse har best garanti av ladbare hybrider:

Kilde: Forbrukerrådet

Disse har best garanti av elbilene:

Kilde: Forbrukerrådet(Vilkår)

Porsche med 400.000 kroner i rabatt
Når Porsche bygger Cayenne med ledning, sparer norske bilkjøpere store summer i avgifter.
01:33 Min
Publisert: