Meklerne forhandlet hele søndag ved General Motors hovedkvarter i sentrum av Detroit. Partene forhandler om lønn, helseforsikring og bruk av midlertidig ansatte.

– De snakker fortsatt sammen, sier talsmann Brian Rothenberg i fagforbundet United Auto Workers (UAW).

Streiken medfører full stans i bilgigantens produksjon av biler og bildeler i USA, og det ventes at den også vil skape store vansker for GMs fabrikker i Canada og Mexico.

Støtte fra demokrater

Demokrater har vist støtte til UAW, et fagforbund som historisk har delt partiets politiske plattform. Presidentkandidatene Joe Biden og Elizabeth Warren besøkte streikende arbeidere i henholdsvis Kansas og Detroit søndag.

– GM demonstrerer at de ikke har lojalitet til arbeidere i USA, men kun til bunnlinjen. Hvis de kan spare penger på å flytte arbeidsplasser til Mexico eller Kina, vil de gjøre det, sa Warren.

Streiken kan bli en torn i siden for USAs president Donald Trump, som helst vil unngå å gå inn i valgåret 2020 med arbeidskonflikter og produksjonsstans på toppen av andre politiske og personlige kontroverser. Selv gikk han i 2016 til valg på å stanse utplasseringen av amerikanske arbeidsplasser i utlandet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.