Tesla-sjef Elon Musk bygger bare større og sterkere. Den sørafrikanske gründeren tok bilentusiaster med storm med sportsbilen Tesla Roadster i 2006, selskapets første modell. 

Så kom sedanen Model S, før suv'en Model X rullet ut på veiene. Senere i år starter utrullingen av den noe rimeligere Model 3. 

Nå avslører Musk på Twitter at han i september skal lansere Teslas første semitrailer. 

– Dette er seriøst neste steg

– Tesla semitrailer er klar for lansering i september. Gruppen har gjort en god jobb. Dette er seriøst neste steg, skriver Tesla-gründer Elon Musk i en tweet torsdag.  

Han har ikke gitt ytterligere detaljer om hva slags rekkevidde eller lasteevne semitraileren vil ha. 

I kommentarfeltet skriver Musk at selskapet også vil lansere en pickup om 18–24 måneder. 

Tesla-aksjen steg 2,4 prosent etter twittermeldingen til Musk, og sluttet på 304 dollar aksjen på New York-børsen. Det gir selskapet en markedsverdi på 49,6 milliarder dollar. 

Junior banker 110 år gammel ringrev

Mandag var Tesla-aksjen oppe i 310 dollar per aksje, som verdsatte det drøyt ti år gamle selskapet til 51,2 milliarder dollar – knappe én milliard dollar mer enn det gigantiske amerikanske bilkonsernet General Motors som fyller 100 år neste år.

Etter at kursen falt svakt de påfølgende dagene ligger Tesla nå like bak General Motors, som torsdag hadde en markedsverdi på 50,4 milliarder dollar.  Tesla har passert den 110 år gammel bilprodusenten Ford Motors som prises til 44,2 milliarder dollar. 

Tesla har steget med 18 prosent på den brede S&P 500-indeksen den siste måneden, og siden årsskifte er aksjen opp 43 prosent. 

Men selskapet selskapet tjener ikke penger i oppbyggingsfasen. I 2013, 2014 og 2015 gikk Tesla på milliardtap. Tidligere i år hentet selskapet inn 1,4 milliarder dollar i ny kapital i form av både gjeld og egenkapital. Tesla har varslet at det vil investere for 2,5 milliarder dollar bare i første halvår.

Forvalterveteran Jan Petter Sissener er blant dem som mener at Tesla-aksjen er priset altfor høyt, og har satset 50 millioner kroner på et stup i aksjene til den unge bilprodusenten. Det gjør han ved å selge aksjer som er lånt, såkalt shortsalg. Han vedder på at de kan kjøpes og leveres tilbake til en lavere pris enn den de ble solgt for. 

Tro på selvkjørende lastebil

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg spekulerer analytikere nå på om Musk kan ha hintet til semitrailernes selvkjørende muligheter da han tvitret «dette er seriøst neste steg». 

– Det er i hvert fall en semi-autonom lastebil, sier analytiker Ben Kallo i Robert W. Baird & Co., til Bloomberg. 

– Det viktige her er at nå som alle er fokusert på den nye Model 3, er det mange andre prosjekter som er i gang hos Tesla, legger han til. 

Tesla har ikke villet kommentere Musk sine twittermeldinger.

Analytiker James Alberine i Consumer Edge Research kaller Musk sine tweets for spennende for investorer ettersom de nye produktene er måter for Tesla å komme seg inn i nye markeder på. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.