Milliardæren Gustav Magnar Witzøe (26) er en av de første i Norge til å kjøpe Lamborghinis nye suv, Lamborghini Urus. Witzøe betalte 3,5 millioner kroner for bilen.

Internasjonalt har artistene Justin Bieber og Kanye West allerede sikret seg ett eksemplar av den eksklusive doningen.

Gustav Witzøe satser på en modellkarriere i New York.
Gustav Witzøe satser på en modellkarriere i New York. (Foto: Jimmy Linus)

Ifølge offentlige registre kjøpte Witzøe 17. juni i år en svart Urus suv med fireliters motor, automatgir, firehjulstrekk og 650 hestekrefter. Bilen ble lenge kalt verdens raskeste suv, da den har en toppfart på 305 kilometer i timen og bruker 3,6 sekunder på å nå 100 km/t. Nå finnes det en versjon av Bentley Bentayga som kjører én km/t fortere.

Witzøe ble i år kåret til verdens rikeste under 30 år av magasinet Forbes. Ifølge Forbes er Witzøe god for 27 milliarder kroner. Han er arving til halvparten av aksjene i lakseselskapet Salmar som hans far Gustav Witzøe startet opp.

Pakket inn bilen i rød sløyfe

Bilforhandler Anders Lysholm i Trondheim la en flere meter lang rød sløyfe på panseret da han overleverte Lamborghinien til Witzøe.

– Det er fin en rød sløyfe. Det er den råeste suven i verden og den første som er levert i Trondheim, sier Lysholm om bilen som Witzøe kjøpte.

Lysholm la ut bilder av bilen på Facebook 14. juni med gratulasjon til kjøperen, som viste seg å være Witzøe.

Laksearving Gustav M. Witzøe, har kjøpet en Lamborghini Urus, som omtales som en av verdens raskeste suver. I Norge er det registrert åtte slike biler, ifølge offentlige registre.
Laksearving Gustav M. Witzøe, har kjøpet en Lamborghini Urus, som omtales som en av verdens raskeste suver. I Norge er det registrert åtte slike biler, ifølge offentlige registre. (Foto: Privat)

– Gratulerer med verdens råeste suv. Den første i Trondheim! Lamborghini Urus – 650HK! Kan ikke beskrives med ord, skrev Lysholm om bilen Witzøe hadde bestilt.

Bilforhandleren sier han så langt i år har solgt 150 «luksusdoninger» og forteller at flere vurderer å kjøpe samme bil som Witzøe.

– Det er ikke så mange i Trondheim som tør å kjøpe en slik bil, sier Lysholm.

Milliardformue

Witzøe var registrert med en skattbar formue på 11 milliarder kroner i 2016. Formuen ble redusert til én milliard kroner i 2017 etter at familieselskapet endret regnskapsføringen. Tallene for 2018 er ikke offentlige ennå.

Gustav Magnar Witzøe satser nå på en modellkarriere i New York etter å ha investert i oppstartsselskaper og eiendom i Trondheim. I et lengre intervju i DN tidligere i år, fortalte Witzøe om sine fremtidsplaner og modellkarriere.

Lamborghini Urus fikk sin offisielle debut i desember 2017, og første norske bil ble registrert i desember i fjor. Hittil i år er det registrert syv biler, og en av de tre som er registeret så langt i juni, er altså Witzøes bil. Ifølge TV 2s bilnettsted Broom.no, skal omkring 20 nordmenn ha bestilt bilen hos bilforhandleren Autoxo på Høvik i Oslo.

Den ene bilen forhandleren har ute på sine nettsider koster 3,6 millioner kroner.

Glad i svarte fartsmonstre

Witzøe eier også en svart Audi R8 med 610 hestekrefter som han nå skal selge. Bilen er en coupe Quattro S-Tronic modell med 10 sylinders motor på fem liter fra 2016 med en nybilpris på 2,5 millioner kroner.

– Bilen ligger ute til salgs for 1,6 millioner kroner på Finn.no, forteller Lysholm.

Witzøes gamle Audi R8 er faktisk kjappere enn hans nye Lamborghini Urus. Audien bruker 3,2 sekunder på å nå 100 kilometer i timen, fire hundredeler kjappere enn Lamborghinien.

Til gjengjeld har Urus-en flere hestekrefter og nesten lik høy toppfart. Sportsbilen Audi R8 har en toppfart på 330 kilometer i timen, mens Urus-en har en toppfart på 305 kilometer i timen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Audi R8 plus: Et klinisk våpen på veien
Audi R8 Plus Spider har også et kunstverk av en motor.
01:60
Publisert: