For et drøyt år siden skiftet Bavaria-konsernet navn til Miklagruppen. Samtidig kunngjorde den da norskeide bilgiganten et mål om både organisk vekst og gjennom oppkjøp. Slik skulle det ikke gå, for i september i fjor ble det kjent at Anders Hedin Invest kjøpte 100 prosent av aksjene i Miklagruppen og med det tok posisjon som et av Europas største bilkonsern. Hedin Automotive omsatte i 2017 for over seks milliarder norske kroner, solgte 21.500 biler og sysselsetter i dag flere enn 750 ansatte. I Hedin-konsernet forventes det en samlet omsetning på 21 milliarder svenske kroner i 2018, og et totalsalg på 75.000 kjøretøyer.

– Min viktigste oppgave er å sørge for effektiv og profesjonell drift i våre selskaper gjennom gode organisasjonsstrukturer. Det er ingen hemmelighet at bilbransjen er under sterk omstilling og at endringstakten er stor. Vi skal fortsette å utvikle oss til å bli mer dynamisk og bedre rustet til å møte fremtiden, sier konsernsjef Anders Hedin i en melding.

Nå endres navnet fra Miklagruppen as til Hedin Automotive as for å tydeliggjøre et samlet konsern. En ny styringsmodell for Hedin Automotive er derfor etablert for å skape større samhandling og utnytte synergier på tvers av konsernet.

Stig Sæveland blir administrerende direktør for Hedin Automotive as, samtidig som har fortsetter som CFO i selskapet. Helge Ellingsen fortsetter i sin rolle som administrerende direktør for Bavaria Norge as, samtidig som at han trer inn i styret for Bavaria Sverige, Porsche Center Son og Porsche Center Stavanger. Johan Frisk fortsetter som administrerende direktør for Bavaria Sverige AB, og trer inn i styret for Bavaria Norge. Jonny Skrivarhaug fortsetter som administrerende direktør i GS Bildeler as og Anders Hedin fortsetter som styreleder i alle ovennevnte selskap.

– Vi skal fortsette å være overraskende annerledes og merkbart bedre for å skape kundeglede. Dette er bærende for alle våre merkevarer og selskap. Hedin Automotive skal altså vokse videre som en egen enhet i konsernet, men med de stordriftsfordeler og synergier som våre eiere tilfører. Nå går vi fra å være en gruppe til å bli ett konsern med en organisasjon som kan ha full fokus på drift. Støttefunksjoner vil derfor samles i Hedin Automotive for å fremme effektivitet og profesjonalitet, og for sikre full operasjonell fokus på de sterke, gode merkevarene våre, sier administrerende direktør og CFO i Hedin Automotive, Stig Sæveland.

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av Anders Hedin Invest. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars, som står for Porsche i Norge og Sverige og GS Bildeler som er Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW.(Vilkår)

BMW utfordrer på øverste hylle
Med den gigantiske BMW M8 kaster tyskerne seg inn i kampen om luksuskundene.
00:53
Publisert: