Den norske forhandlerkjeden Bavaria ble i 2017 kjøpt av den svenske bilgiganten Hedin. Nå heter den norske avdelingen Hedin Automotive, og er en av de største forhandlerne av BMW i Norden.

Selskapet entrer nå det sveitsiske markedet med oppkjøp av den Zürich-baserte SeeAll-gruppen. Hedin Gruppen har i tillegg startet forhandlinger med BMW Group Sveits om kjøp av den enda en BMW-forhandler i Zürich.

– Hvor stort er dette for dere?

– Dette er stort. SeeAll omsetter for omkring 100 millioner sveitsiske franc, det er nesten en milliard kroner. Det samme med den andre forhandleren vi er i forhandlinger med. Så omsetningsmessig er dette nesten like stort som vi var i Norge for ett år siden, før kjøpet av Brages, sier Stig Sæveland, administrerende direktør i Hedin Automotive.

– Hva er den store planen?

– Vi vil vokse videre med BMW. For å drive godt, må man være veldig store. Det kreves store investeringer med digital utvikling og gode tjenestetilbud.

– Det er store forskjeller på de markedene dere nå skal operere i. Hva kan dere bidra med i Sveits?

– Vi er ydmyke når vi går inn i et nytt marked som dette. For eksempel er Sveits relativt sett det største BMW M-markedet i verden. Det er vi ikke vant med fra Norge eller Sverige, så vi har mye å lære. På sikt kan vi bidra med digital kompetanse som kan være et fortrinn, og i Sveits er elbiler i den spede starten. Her har vi holdt på med det siden 2014, så vi har blant annet mye erfaring fra ettermarkedet, sier Sæveland.

SeeAll består av to BMW-forhandlere, Allmend Garage og Seeblick Garage, og er Hedins første i Sveits. Oppkjøpet er i tråd med Hedin Automotives sterke vekstambisjoner, og bygger på selskapets eksisterende og solide allianse med BMW. Sæveland vil ikke ut med summen konsernet har betalt for å komme inn på det sveitsiske markedet.

– Det omfatter også fire eiendommer rundt Zürich, så jeg kan si vi fikk en bra pris, sier Sæveland.

De to forhandlerne i Zürich inngår i Hedin Automotive Norge-konsernet som eier BMW-grupperingen Bavaria. Skulle anskaffelsen av BMW Niederlassung-Zürich-Dielsdorf gå gjennom, vil også denne forhandleren bli en del av det nyopprettede sveitsiske datterselskapet av norske Hedin Automotive i Stavanger.

Med hovedkontor i Stavanger og 17 lokasjoner i Norge og Sverige, har Bavaria forhandlet BMW siden 1996, Nordens største forhandler av BMW og Mini.

I høst ble det kjent at Hedin Automotive as har skrevet under en intensjonsavtale om å bli salg og servicepartner for den kinesiske elbilprodusenten Byton. Selskapet kommer med sin første elektriske suv M-Byte neste år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.