Honda investerer 2,75 milliarder dollar i opprettelsen av samarbeidsprosjektet, et selskap som kalles GM Cruise og som skal styres av General Motors.

To milliarder dollar av beløpet skal brukes de tolv kommende årene, 750 millioner dollar investeres umiddelbart.

Målet er å utvikle selvkjørende kjøretøy som kan produseres i stort volum for verdensmarkedet. Honda og GM har fra før et prosjekt der de i fellesskap utvikler batterier.

De to selskapene skal også se nærmere på hvordan det GM-eide selskapet Cruise kan videreutvikles og bli kommersielt levedyktig globalt.

– Dette er det neste logiske skrittet i forholdet mellom General Motors og Honda, gitt vårt felles arbeid med elektriske kjøretøy og vår tette integrering med Cruise, sier GMs administrerende direktør Mary Barra.

GM kjøpte opp Cruise for to år siden. Da hadde Cruise 50 ansatte og har siden utvidet arbeidsstokken med flere hundre arbeidere. Cruise har utviklet et kjøretøy som fortsatt er under testing og som ifølge GM blir satt i drift i minst én stor amerikansk by neste år, da i form av det GM kaller robotaxier, altså selvkjørende drosjer.

Prosjektet har latt seg gjøre delvis som følge av at det japanske teknologiinvesteringsselskapet SoftBank kjøpte opp 20 prosent av Cruise i mai i år.

SoftBank eier fra før deler av Uber, den tilsvarende indiske tjenesten Ola, og Kinas svar på Uber, Didi Chuxing.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator Bård Bjerkholt: -Nå står vi ved et veiskille. Hør hans klare oppfordring til finansministeren
01:14
Publisert: