Produksjonen av den ikoniske muskelbilen Hummer stoppet i 2009 da eierselskapet General Motors måtte søke konkursbeskyttelse under finanskrisen. Med beryktet høyt bensinforbruk ble produksjonen av Hummer aldri gjenopptatt.

Tesla Cybertruck.
Tesla Cybertruck. (Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP/NTB Scanpix)

Hummer ble et symbol på dekadensen og nyrikdommen, før korthuset kollapset med den foreløpig siste finanskrisen.

Men Hummer har hele tiden hatt en trofast fanbase, som spenner fra russiske oligarker til amerikanske rappere, idrettsstjerner og rike forretningsfolk.

Nå skal General Motors relansere Hummer i elektrisk utgave, ifølge avisen The Wall Street Journal. Basketlegende LeBron James skal alt være hyret inn som spydspiss i en massiv reklamekampanje for den nye elektriske Hummer, som skal kickstartes under Super Bowl i februar.

LeBron James.
LeBron James. (Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports/NTB Scanpix)

Det er ingen tvil om at Teslas nye Cybertruck, en stor pickup som ble lansert i november, har bidratt til at GM nå børster støvet av Hummer. Teslas Cybertruck kommer på markedet sent i 2021, mens den nye Hummer etter planen kommer i 2022, i første omgang i et begrenset antall under GMC-merkenavnet.

Tesla er nå den desidert største bilprodusenten i USA, målt i markedsverdi. Sist uke passerte Teslas markedsverdi den samlede markedsverdien til General Motors og Ford.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.