Alfa Romeo har laget mange pene biler. Når de nå viser sin første suv, Stelvio, er den basert på sedanen Giulia. Navnet har den fått fra Italias høyeste fjellovergang, og veien opp dit som består av 75 svinger opp til 2758 meter forplikter hva gjelder bilens kjøreegenskaper.

Les DNs test av Alfa Romeo Giulia: Gjenoppstandelsen dnPlus

Første bil ut er den sprekeste av dem alle, en bil som skal sette alle tyskere på plass. Stelvio Quadrifoglio er nok det nærmeste man finner en Ferrari-suv. Motoren er utviklet sammen med Ferrari, og er en 2,9-liters V6-er som yter 510 hestekrefter.

Til forskjell fra Giulia Quadrifoglio, som har samme motor, settes de voldsomme kreftene i bakken gjennom alle de fire hjulene. Utgangspunktet er at 100 prosent av kreftene sendes til bakhjulene, men når disse mister grepet kan inntil halvparten av dem distribueres til forhjulene.

 

Bilen er 4,68 meter lang, 1,65 meter høy og 2,16 meter bred. Det er ikke så langt unna målene til Porsche Macan og Jaguar F-Pace som åpenbart er noen av konkurrentene i tillegg til tradisjonelle tyskere som Audi Q5, BMW X3 og Mercedes GLC.

Les DNs test av Jaguar F-Pace: Elegant monster dnPlus

I tillegg til versting-versjonen kommer bilen med en toliters bensinturbomotor på 280 hestekrefter og åttetrinns automatgirkasse og et dreiemoment på 400 newtonmeter. Til Europa er det også ventet at bilen kommer med dieselmotorer.

Ifølge produsenten skal bilen innfri alle de fem kriteriene de jobber etter; distinkt italiensk styling, innovative  state-of-the-art motorer, upåklagelig vektfordeling, unike tekniske løsninger og fremragende forhold mellom effekt og vekt.

Alfa Romeo lover faktisk at Stelvio skal tilby noe ingen andre innen premium kompaktsuvene er i nærheten av.

Bilen vises under Los Angeles Auto Show denne uken, og skal etter sigende komme i salg tidlig neste år.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.