På tross av flere konkurrenter, er det fortsatt Tesla som dominerer markedet for elbiler i USA. Blant nykommerne er Jaguars I-Pace som har iverksatt en litt aggressiv salgsstrategi.

Tesla-eiere tilbys nå en rabatt på 3.000 dollar, eller rundt 27.000 kroner, om de ønsker å bytte til en Jaguar I-Pace. Kampanjen gjelder en og en halv måned frem i tid, skriver Bloomberg.

– Roma var ikke bygd på en dag, og for en bilprodusent i premiumsegmentet med den første elbilen tar det tid å komme inn i markedet, skriver Stuart Schorr, en talsperson for Jaguar Land Rover, til avisen.

Jaguar har solgt cirka 190 I-Pace på månedsbasis i USA siden den ble lansert. Til sammenligning hadde Tesla Model X et gjennomsnitt på 550 biler i måneden det første året etter den ble lansert i USA, skriver Bloomberg.

Norge er et svært stort marked for elbiler. I juni var elbilandelen av nye biler solgt på 48,4 prosent. Da var Teslas Model 3 Norges mest solgte bil. Over 3.000 enheter ble registeret. Jaguars I-Pace var Norges niende mest solgte bil. 329 biler ble registeret i årets første sommermåned. Tesla var Norges mest populære bilmerke, og totalt ble nesten 4.000 nye biler registrert i landet.

DN har vært i kontakt med Jaguars forhandlere i Oslo og Bergen. Ingen av dem har hørt om lignende planer i Norge. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.