- Med Kodiaq staker vi ut en ny kurs og åpner nye markeder. Med vår første nye og store suv, går vi inn i et nytt segment for merket, og når dermed nye kundegrupper, sier kommunikasjonssjef for Skoda i Norge, Jan Erik Haugen i en pressemelding.

Rimeligste versjon er Active med 1,4-liters bensinmotor og forhjulstrekk til kr. 314.900,- heter det i meldingen. Men det er med 2016-avgifter. Bilen kommer ikke på markedet før i mars neste år, og må altså prises med neste års avgifter. Dermer øker innstegsprisen til 327.700 kroner. Alle modellene som foreløpig er priset, får høyere avgifter med neste års avgifter. For de å få suven med firehjulsdrift starter prisen på 442.900 kroner med 1,4-liters bensinmotor på 150 hestekrefter. Det er en avgiftsøkning på over 23.000 kroner. Avgiftene øker med mellom 1400 kroner og 28.000 kroner, avhengig av modell.

Første syvseter

Kodiaq er en relativt stor og praktisk suv. Som femseter har den et bagasjerom på hele 720 liter, men den kommer også som syvseter. Den første fra Skoda.

Baksetene kan flyttes inntil 18 centimeter i lengderetningen og har individuelle justerbare rygger. Ved behov for mer plass kan bakseteryggen legges ned i en 40/20/40-fordeling, og bagasjeplassen kan økes opp til 2065 liter. 

Se hva Opels første elbil skal koste: Her er prisen alle venter på

Smart dørbeskyttelse

Skoda har tradisjon for å tilby smarte løsninger. Det gjelder også for den nye suven. Fra andre modeller kjenner vi paraply i dørene, lommelykt i bagasjerommet og isskrape i tanklokket. En nyhet er dørbeskyttelsessystemet. Det felles ut en beskyttelse når dørene åpnes, og både din og naboens bil beskyttes på denne måten mot riper og bulker. 

Skodas smarte løsning
Skoda Kodiaq kommer til Norge i mars. Sjekk den nye smarte løsningen for å unngå å skrape opp bilen ved siden av.
00:26
Publisert:

Tre utstyrsvarianter, fem motorer

Bilen kommer i tre utstyrsnivåer, Active, Ambition og Style. I tillegg kan man velge mellom fem forskjellige motoralternativer; to dieselmotorer og tre bensinmotorer. Slagvolum mellom 1,4 og to liter, samt effekt mellom 125 og 190 hestekrefter. 

Avhengig av motorisering leveres Kodiaq med sekstrinns manuell eller DSG automatgir med seks eller syv trinn.  Toppmodellene med toliters motor leveres med syvtrinns DSG og firehjulsdrift. 

Skoda Kodiaq lanseres i Norge i mars 2017.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.