Styreleder Carlos Ghosn i Renault-Nissan er blitt arrestert og siktet for brudd på verdipapirhandelloven i Japan, ifølge Bloomberg og Reuters, som viser til den japanske storavisen Asahi.

Ifølge Asahi, som viser til ikke-navngitte kilder, er Ghosn mistenkt for å ha underrapportert sine egne kompensasjons-opplysninger. Han skal også ha sagt seg villig til å samarbeide med japanske påtalemyndigheter, ifølge Reuters.

Nissan skal ha anklaget Ghosn for «betydelige overtramp» og selskapets styre vil anbefale at han trekker seg som styreleder, ifølge Financial Times, som viser til en pressemelding fra selskapet.

Den japanske bilprodusenten opplyser at Ghosn og en annen konserndirektør, Greg Kelly, har vært under granskning av selskapet i flere måneder etter et internt varsel.

Granskningen har avdekket at begge i en årrekke har underrapportert selskapets kompensasjoner i børsmeldinger til Tokyo-børsen, for å redusere kompensasjonen som oppgitt av Ghosn.

«Når det gjelder Ghosn har flere betydelige overtrampshandlinger blitt avdekket, som personlig bruk av selskapets eiendeler, og Kellys inngående deltakelse har også blitt bekreftet», heter det i meldingen fra Nissan.

Renault-aksjen utvider fallet på Paris-børsen, der aksjen stuper nær 14 prosent. Nissan-aksjen svekker seg også ytterligere på Frankfurt-børsen, der aksjen så langt er ned over ti prosent.

Ghosn er styreleder for industrisamarbeidet mellom bilprodusentene Renault, Nissan og Mitsubishi, som er separate selskaper, men med kryssende aksjeeierskap og kostnadsmål i det som omtales som «Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance».

Ghosn er også styreleder for hver av bilprodusentene og har vært sentral i oppbyggingen av alliansen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

«Drømmebadet» ble et eneste stort mareritt. Ble funnet 2000 byggefeil
Entreprenøren er en av landets største, og står bak Munch-museet og verdens største trehus.
02:19
Publisert: