Opel Ampera-e ble aldri den suksessen som alle forutså. Salget av den kompakte elbilen med den lange rekkevidden har det ikke vært noe å si på, men leveringene har ikke gått på skinner, og til slutt ble det slik at Opel stoppet salget av bilen på det norske markedet. Hittil i år er det registrert drøye 600 biler.

– De kommer i rykk og napp. Jeg tipper vi får 1000–1200 biler i år. Vi er lovet ett par tusen biler neste år, sier Stein Pettersen, PR-sjef i Opel Norge.

Nå har Opel akkurat vist bilder av en ny elbil på konseptstadiet. GT X Experimental heter den lille suven, som har klare likhetstrekk med konseptmodellen GT som Opel viste i Genève for snart tre år siden.

Siden den gang har franske PSA-gruppen overtatt eierskapet til Opel fra General Motors, noe som også kan forklare den labre tilgangen til GM-produserte Ampera-e til norske kunder. Bilen er utviklet av Opel selv, og skal vise hvilken retning Opel tar spesielt på design.

– All design foregår hver for seg, så denne er utviklet i Tyskland. Men hva som vil befinne seg under skallet er for tidlig å si noe om. Det er likevel kjent at Opel kommer med en elektrisk suv etter hvert, sier Pettersen.

Kompakt el-suv

Bilen er kun 406 cm lang, 183 cm bred og har en akselavstand på 262,5 cm. Opel har de seneste årene kommet med flere ulike suv-modeller, så at en elektrisk modell kommer, ligger litt i kortene.

I Opels utviklingsplan PACE, heter det at alle modeller skal ha elektriske drivlinjer innen 2024. Denne har neste generasjon litium-ion-batterier på 50 kwh Den kjører selv på nivå 3, som betyr at den skal kjøre selv, men at fører må være forberedt på å gripe inn.

– Vi har sett en merkbar økning i trykket på elbiler innad i PSA også bare i det siste året, sier Pettersen.

Foreløpig er det ikke sagt noe mer om når Opels neste elbil kommer.

Opel GT X Experimental har som mange konseptbiler ikke stolper mellom dørene, og da selvsagt bakhengselet bakdør.
Opel GT X Experimental har som mange konseptbiler ikke stolper mellom dørene, og da selvsagt bakhengselet bakdør. (Foto: Opel)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN kårer årets firmabil: En elbil med rekkevidde, og det er ikke Tesla.
Den har en rekkevidde på 50 mil, koster rundt 350 000 kroner og er kåret til årets firmabil i klassen for el-biler.
00:50
Publisert: