Opels toppsjef Karl-Thomas Neumann har trukket seg fra sin stilling etter at General Motors i vår kunngjorde salg av selskapet til franske PSA Gruppen som også eier Peugeot, Citroën og DS. 

Han erstattes av finansdirektør Michael Lohscheller, heter det i en pressemelding fra selskapet. Neumann fortsetter som styremedlem til salget er fullført. 

–Det var en vanskelig personlig avgjørelse å ikke fortsette med Opel/Vauxhall-teamet når det skifter til PSA Gruppen. Jeg er stolt av teamet og alt vi har fått gjort så langt og er ikke i tvil om at overgangen til PSA vil styrke Opel/Vauxhall ytterligere og gi selskapet mer suksess i fremtiden. Jeg er klar for å avslutte denne transaksjonen og vil etterpå bruke litt tid på å bestemme meg for hva jeg skal gjøre, sier Karl-Thomas Neumann i pressemeldingen.

Neumann tok over som Opel-sjef i mars i 2013, og startet nesten umiddelbart en snuoperasjon for selskapet som i mange år har gått med underskudd. 

–Vi har gjort stor fremgang i snuoperasjonen for Opel under Karl-Thomas' lederskap. Vi takker ham for hans betydelige bidrag til Opel og GM over de siste fire årene, sier Dan Ammann, som sitter i ledelsen i GM.

Neumann har i løpet av sin tid som Opel-sjef vært flere ganger i Norge, blant annet da han presenterte elbilen Ampera-e for første gang for norske kunder i fjor høst.

– Hvor viktig har det vært at Norge har gått foran i elektrifisering av bilparken?

– Det har skapt en modell som har vist at det er mulig. Med ny teknologi er det ofte slik at man pleier å se på hvorfor det ikke virker. Norge viser at det virker. Det er et veldig viktig bidrag Norge har gjort, sa Neumann til DN da.

Bransjenettstedet Automotive News Europe har spekulert i om Neumann kan bli ny sjef for Audi i Volkswagen Gruppen etter at nåværende sjef Rupert Stadler er blitt dratt mer inn i utslippsskandalen. Neumann jobbet før han ble hentet til Opel, i Volkswagen Gruppen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.