Nordmenn har i den senere tid gått mann av huse for å stille seg i kø for de fleste nye elbiler som kommer. Kia har nylig opplevd eventyrlig suksess med E-Niro som kommer til Norge mot slutten av året. Over 7000 skal ha betalt reservasjonsbeløp for denne nykommeren.

Den første elbilsuksessen fra Kia var riktignok Soul som kom i 2014. Ifølge elbilstatistikk.no er det registrert over 15.500 av denne bilen i Norge. Det gjør den til den femte mest solgte elbilen i Norge gjennom tidene etter Nissan Leaf, Volkswagen Golf, BMW I3 og Tesla Model S. Neste år kommer det en ny generasjon Soul på markedet. Kia er foreløpig tilbakeholdne med informasjon om modellen, men det britiske nettstedet Autocar hevder en kilde i selskapet sier at bilen får et batteri på 39 kWh. Kia E-Niro kommer også med dette batteriet som gir en rekkevidde på 312 kilometer på det globale markedet, men til Norge hentes bilen inn med den største batteripakken på 64 kWh. Det betyr at den vil konkurrere med dagens versjon av Nissan Leaf som har en rekkevidde på 27 mil med sitt batteri på 40 kWh.

Det spekuleres også i at bilen vil få den samme motoren på 136 hestekrefter som sitter i E-Niro med minste batteri. Dagens Soul har et batteri på 30 kWh og en motor med 111 hestekrefter.

Nye Kia Soul vises på Los Angeles Auto Show onsdag 28. november, og kommer for salg i Europa og Norge i andre kvartal 2019.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

–Den største elbilnyheten akkurat nå
02:08
Publisert: