En av Kinas fem største bilprodusenter, Beijing Automative Group Co. (BAIC), har besluttet når det skal settes sluttstrek for produksjon og salg av bensin- og dieselbiler.

– Vårt mål er å stoppe salg av våre egne biler med konvensjonelt drivstoff i Beijing i 2020 og stoppe produksjon og salg over hele landet innen 2025, sa styreleder Xu Heyi ifølge China Daily.

Bilprodusenten BAIC skal fase ut biler med bensin- og dieselmotorer. Bildet viser tre av selskapets nyproduserte biler.
Bilprodusenten BAIC skal fase ut biler med bensin- og dieselmotorer. Bildet viser tre av selskapets nyproduserte biler. (Foto: Wendell Roelf/Reuters/NTB Scanpix)

BAIC har i tillegg til produksjon av sine egne modeller, selskaper som er eid i fellesskap med Hyundai fra Sør-Korea og Mercedes-eier Daimler AG.

Verdens største marked

Kina er verdens største marked for det den kinesiske regjeringen kaller «nyenergibiler», som omfatter rene elbiler og hybridbiler.

I årets første 11 måneder ble det solgt 609.000 el- og hybridbiler i Kina, som er en økning på 51,4 prosent fra samme periode i fjor. Det er ventet at tallet vil passere 700.000 for hele 2017.

BAIC har allerede en betydelig markedsandel for slike biler. I november solgte selskapet 21.598 el- og hybridbiler, en økning på 85 prosent bare fra oktober.

BAIC uttalte tidligere i år at det vil investere ti milliarder yuan for sette opp 3.000 ladestasjoner drevet av solenergi.(Vilkår)

Bitcoin på børs
Bitcoin debuterte på futuresbørsen i Chicago i går og dette har ført til enda større handel i kryptovalutaen.
01:35
Publisert: