Hele syv nye modeller oppnådde høyeste karakter, fem stjerner, under siste kollisjonstest utført av den europeiske organisasjonen Euro NCAP som ble publisert onsdag.

Dagens resultater omfatter en rekke viktige modeller på det norske markedet, og kanskje mest interessant er Audis første elbil. Bilen får den beste karakteren fem stjerner, og kan sammenlignes med Jaguar I-Pace som i fjor også oppnådde toppkarakteren. E-tron er hittil i år registrert i 1409 eksemplarer i Norge. Det gjør den til årets niende mest populære modell.

På plassen bak, ligger den nye generasjonen av Toyota RAV4. Også denne oppnår toppkarakter, sammen med kompaktbilen Corolla som endelig er tilbake på det norske markedet. Også konkurrenten Mazda 3 kommer godt ut av det.

Les DNs tester av de to Toyota-modellene:

Småbilen Renault Clio får også toppkarakter, det samme som de små kompakt-suvene Volkswagen T-Cross og Lexus UX.

Det er oppløftende å se at alle produsentene gjorde det bra, uavhengig av motorisering eller bilklassen som ble testet. Nye biler på markedet fortsetter å tilby mer avansert teknologi som standardutstyr, systemer som ikke engang var et alternativ for noen få år siden. Bilprodusenter må svare på alle grader av kundenes forventninger, men å utstyre bilene med mer sikkerhetsutstyr er ofte utfordret av forhold på markedet. Til tross for det, ser vi det siste innen sikkerhetsteknologi som standard på mange av bestselgerne innen familiebiler i Europa, sier Michiel van Ratingen, generalsekretær i Euro NCAP.

Her er de siste resultatene fra Euro NCAP:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.