Syvende generasjon av BMWs mellomklassebil, 3-serien, kom på norske veier tidligere i år.

Les DNs test av BMW 3-serie: BMWs viktigste modell dnPlus

Nå er den kollisjonstestet, og har fått det beste sikkerhetsresultatet av noen bil i klassen målt mot dagens testprotokoll. Det betyr at den også passerer Tesla Model 3.

– Det er godt å se at premiummerkene fra Tyskland og andre steder opprettholder de ekstremt høye standardene de har satt for seg selv, og fortsetter å oppnå femstjerners resultater. Jeg er sikker på at BMWs kunder kan være sikre på at selskapet fortsatt vil strekke seg etter de høyeste standardene innen sikkerhet, selv om våre protokoller blir tøffere og tøffere, sier Michiel van Ratingen, generalsekretær i Euro NCAP.

Denne gangen ble også BMWs minstemann, tredje generasjon av 1-serien testet, også den til karakteren fem stjerner. Karakteren for voksne passasjerer ville blitt enda bedre om forsetene hadde fått et litt bedre resultat i whiplash-testen.

Terrengsuven Jeep Cherokee fikk fire stjerner etter å ha gjort det bra over hele linjen, og retter opp litt av det katastrofale inntrykket etter at Jeep Wrangler ble testet i fjor til kun en stjerne.

Småbilen Peugeot 208 var nære på toppkarakter, men endte på fire stjerner fordi den ikke fikk nok poeng for sikkerheten til såkalte sårbare brukere av veien.

Her er de siste resultatene fra Euro NCAP:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.