Første generasjon Nissan Leaf var den første elektriske bilen som oppnådde toppkarakteren fem stjerner i Euro Ncaps kollisjonstest. Nå har den nye generasjonen Leaf blitt testet og den gjør det like godt som sin forgjenger, selv om kravene er skjerpet.

Nissan Leaf er den første bilen som blir vurdert ut fra nye og strengere krav for kollisjonstestene i 2018. Bilens automatiske nødbremsesystemer er testet i en ny klasse som skal skåne sårbare brukere på veien, for eksempel syklister. Denne protokollen kommer etter et samarbeid mellom nederlandske myndigheter, syklist-organisasjoner og Euro NCAP.

I tillegg er testene utvidet med gjenkjenning av fotgjengere i mørket og i dårlige lysforhold, samt for å teste systemer som skal sørge for at bilen holder seg i sitt kjørefelt

– Disse siste oppdateringene i Euro Ncaps testing av aktiv sikkerhet fokuserer på beskyttelse for både de som er inne i bilen, og de man deler veien med. Våre nye tester demonstrerer det økte nivået av avanserte systemer ved å koble sammen ulike sensorer som er installert i bilene. Ettersom kostnaden for disse systemene faller og datakraften øker, vil standardbiler snart være i stand til å hjelpe til for å hindre betydelig mer avanserte ekte kollisjoner, sier Michiel van Ratingen, generalsekretær i Euro NCAP.

Nissan Leaf er hittil i år Norges klart mest solgte bil med snart 4000 registreringer, det er over 1000 biler mer enn Volkswagen Golf i alle varianter.(Vilkår)

Norske kunder har god grunn til å se frem til denne
DN har kjørt nye Nissan Leaf, som flere tusen nordmenn går og venter på.
01:20
Publisert: