Nok en gang har Euro NCAP publisert resultater av nye kollisjonstester på syv nye bilmodeller. De fleste av dem gjør det riktig så bra.

Hyundai Nexo er den første hydrogendrevne brenselcellebilen som testes, og den oppnår høyeste karakter fem stjerner.

Det samme gjør fjerde generasjon av Mercedes A-klasse, den nye Lexus ES, samt den nye generasjonen Mazda 6.

–Brenselcelle Nexo og hybriden ES viser veien for fremtidens motorer og Euro NCAP vil jobbe for å sikre at sikkerhet i tillegg til energieffektivitet skal være først på produsentenes prioriteringsliste, sier Michiel van Ratingen, som er kollisjonstestbyråets generalsekretær.

Tidligere har Euro NCAP også testet elbilen Nissan Leaf til toppkarakter.

Flerbruksbilen Peugeot Rifter og dens nære slektninger Citroën Berlingo og Opel Combo får alle samme testsum og karakteren fire stjerner.

– Dette er en tilfredsstillende samling av solide testresultater og vi er fornøyd med at biler fortsetter å gjøre det bra i testene for automatisk nødbrems, som inkluderer fotgjengere og syklister. Det er velkomment å se at produsentene tar vår utfordring på beskyttelse for myke trafikanter, sier van Ratingen.

Her er de siste resultatene fra Euro NCAP:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Audis første elbil på plass i Norge
7500 nordmenn har reservert Audi e-tron, nå får de endelig mulighet til å se den.
01:35
Publisert: