Mercedes kommer med to nye, kompakte ladbare hybrider når både A-klassen og B-klassen utstyres med batteri senere i år. Batteripakken som bilene utstyres med er på hele 15,6 kWh, noe som er det største Mercedes leverer i en ladbar hybrid. Til sammenligning har den første store elbilsuksessen i Norge, Mitsubishi i-MiEV et batteri på 16 kWh.

Rekkevidden til de to nye Mercedesene blir dermed på 69 kilometer målt etter den nye WLTP-standarden. A 250 e og B 250 e kan hurtiglades fra ti til 80 prosent på 25 minutter, og hjemmelades med 7,4 kW-ladeboks på omkring en time og 45 minutter fra ti til 100 prosent.

Mot utslippsfri kjøring

– Plug-in hybrider representerer et viktig steg på veien mot utslippsfri kjøring. Med inntoget av A- og B-Klasse har kundene hele 12 ladbare alternativer å velge mellom, et tall som skal dobles i løpet neste år, sier Kjetil Myhre, direktør i Mercedes-Benz Personbil hos Bertel O. Steen i en pressemelding.

Mercedes har manglet ladbare hybrider det siste året, men er nå i ferd med å lansere modeller i mange segmenter, i tillegg til sin nye elbil, EQC som straks blir å se på norske veier.

Les DNs test av Mercedes EQC: Endelig en skikkelig elektrisk Mercedes dnPlus

Null til 100 på 6,6 sekunder

Bensin- og elmotoren i de nye modellene får en samlet effekt på 218 hestekrefter og 450 Nm dreiemoment. Null til 100 km/t skal i A 250 e gjøres unna på 6,6 sekunder, og bilene kan dra henger på opptil 1600 kilo.

Den norske importøren har foreløpig ikke sagt noe om norske priser, men ofte havner de ladbare hybridene på en pris omtrent som tilsvarende modell uten batteri og elmotor. Det vil i A-klassens tilfelle si A 200 som koster fra 380.000 kroner. Den lange rekkevidden gjør at bilen får fullt avgiftsfradrag for ladbare hybrider.

Bilene kommer til Norge mot slutten av året.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.