Å velge sin elbildebut på samme dato som Tesla har lansert sin «Cybertruck», var neppe det smarteste pr-trikset av Lexus. I skyggen av at Elon Musk var med på å knuse de skuddsikre rutene i sin bil, har det japanske merket lansert sin første elektriske og ladbare bil noensinne.

Saken fortsetter under videoen

Tesla skulle vise frem sine uknuselige ruter – Oh my f..king God
Her går det galt for Elon Musk under Tesla-demoen.
00:55
Publisert:

Lexus UX 300e er bygget på den minste suv-modellen fra merket, men spørsmålet er om de ikke her levere for lite, for sent.

De konkrete tallene er som følger; batterikapasitet på 54,3 kWh som skal gi en rekkevidde på 400 kilometer, ut fra den gamle målestandarden NEDC. Maksimal ladehastighet ligger på 50 kW, som i disse dager ikke er spesielt imponerende.

Likevel har den norske Lexus-importøren stor tro på bilen.

– Ambisjonen er å levere over tusen biler i løpet av fjerde kvartal neste år. Dette er en skyhøy, men realistisk ambisjon med tanke på den posisjonen Lexus og elbiler har i det norske markedet, sier Knut-Erik Jahnsen, som er leder for Lexus i Norge, i en pressemelding.

Det er i tilfelle en dobling av dagens salgstall for Lexus. Hittil i år viser statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken at det er registrert 855 nye biler fra Lexus i Norge.

Den enkleste modellen skal koste fra 359.000 kroner. Den blir dermed den billigste modellen fra merket. Hybrid-versjonen av UX koster 26.000 kroner mer.

– Lexus er kjent for god kundeservice, trygghet og kvalitet. Derfor garanterer vi at alle kundene mottar bilen i henhold til avtalt leveringstid, sier Jahnsen.

Lexus har de siste åtte årene ligget på toppen av kundetilfredshetsundersøkelsen AutoIndex, og har nok ambisjoner om å forbli der.

I Norge leveres de første kundebilene fra oktober 2020. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tesla skulle vise frem sine uknuselige ruter – Oh my f..king God
Her går det galt for Elon Musk under Tesla-demoen.
00:55
Publisert: