Lucid Motors er et amerikansk selskap har akkurat vist sin første bilmodell, Air.

Elbilen er ikke akkurat beskjeden, med 1000 hestekrefter, 640 kilometer rekkevidde og en utpreget luksusfølelse. Null til 60 mph går unna på 2,5 sekunder, noe som er det samme som Tesla raskeste Model S.

Lucid Air er en elbil med 1000 hestekrefter.
Lucid Air er en elbil med 1000 hestekrefter. (Foto: Lucid Motors)

Lucid har inngått et samarbeid med Samsung om batteriutvikling, og hevder batteriene kan hurtiglades gjentatte ganger uten at de blir dårligere.

Som Sedan og noenlunde like egenskaper, vil bilen kunne konkurrere mot Tesla Model S, om det går som selskapet hevder, og bilen kommer i produksjon i slutten av 2018.

Les også:

En av grunnene til å ha tro på dette prosjektet er at selskapet skal bli eneleverandør av batterier til Formel E-serien, altså racing med elektriske racerbiler.

En annen grunn, er at teknisk sjef i selskapet heter Peter Rawlinson. Han har tidligere vært sentral i utviklingen av Tesla Model S.

Selskapet skryter av at drivlinjen er mindre, mer effektiv og innehar mer energitetthet enn konkurrentene. Det skal gi innvendig plass som en langversjon av Mercedes S-klasse i en bil som kun er litt større enn en E-klasse. Bilen skal også være klargjort for selvkjøring.

Selskapet sier prisen for en velutstyrt modell skal koste over 100.000 dollar. Det er også på linje med Tesla Model S, som i den raskeste utgaven koster 135.000 dollar i USA. Senere modeller skal koste fra 65.000 dollar, heter det i en melding fra selskapet.(Vilkår)

Les den ferske testen av nye BMW 5-serie: Det beste fra to verdener dnPlus

To årsaker til at fremtiden er elektrisk
Den store stjernen på Volkswagen-standen i Paris, er en elbil. Terje Male i Møllergruppen forklarer her hvorfor.
02:32
Publisert: