Både i 2013 og 2014 var Mazda CX-5 Norges desidert mest solgte suv, og selv i år holder bilen koken høyt oppe på salgsstatistikkene i Norge. Bilen står globalt for 25 prosent av merkets salgstall, mens i Norge er har den stått for det meste av merkets salg de siste årene. Denne uken åpner Los Angeles Auto Show, og en ny generasjon CX-5 er avduket. Mazda skriver i en pressemelding at det er en komplett redesignet utgave av den populære suven.

CX-5 kommer med alt av det Mazda kaller «Skyactiv»-teknologi, noe som også omfatter to bensinmotorer og en dieselmotor. Poenget er å kombinere ytelser og lavt forbruk og utslipp, blant annet gjennom vektbesparing og motorutvikling. 

 

Av nyheter som Mazda finner verdt å nevne er G-Vectoring Control, som er en teknologi som  styrer kraftfordelingen mellom hjulene blant annet basert på styreutslag. Andre høydepunkter som nevnes er head-up display direkte i frontruten og elektrisk bagasjeluke. Størrelsesmessig er bilen så og si lik dagens modell, men den er to centimeter lavere.

Les DNs test av dagens Mazda CX-5: Årets beste bilkjøp

Dagens modell er etter vår mening en av de beste totalpakkene man får kjøpt til en slik pris, og har hatt stor suksess nettopp av den grunn. Kombinasjonen firehjulsdrift og automatgir har vært populær i Norge, både med bensin- og dieselmotor. Dagens modell har en innstegspris på drøye 330.000 kroner, mens firehjulsdrift og automat koster fra drøye 400.000 kroner. 

Les også test av lillebror Mazda CX-3: Best i klassen

Nye CX-5 vil komme for salg i Europa og Norge rundt midten av 2017. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.