Daimler som er morselskapet til Mercedes-Benz forventer å levere mer enn ti nye elbiler på markedet innen 2022, noe som er fremskyndet med tre år fra det opprinnelige målet i 2025.

Mercedes kommer med et eget undermerke for elbiler under navnet eq, og første bil ut blir suven som produsenten viste i Paris i fjor høst. Grunnen til hastverket kommer i kjølvannet av Volkswagens dieselskandale og strengere utslippskrav. Daimler har kuttet CO2-utslippene jevnt og trutt, men i 2016 endte utslippene i gjennomsnitt på 123 gram ettersom kjøperne har valgt større biler. På hjemmemarkedet må Daimler klare 100 gram innen 2021 for å unngå store bøter, skriver bransjenettstedet Automotive News.

– Vi ønsker å være i forkant med å forme den dype transformasjon av bilindustrien. Videre fundamentale endringer vil være nødvendig for at Daimler skal forbli en suksess, som at industrien tilpasser seg biler med elektriske motorer som er i stand til å kjøre av seg selv, sa styreleder i Daimler, Manfred Bischoff, i forkant av bilprodusentens generalforsamling onsdag.(Vilkår)

Denne elbilen kommer snart på veiene
Mercedes lager et eget undermerke for elbil, og starter med en elektrisk suv.
01:42
Publisert: