Allerede mot slutten av 2016 varslet den tyske bilgiganten Daimler, som er morselskapet til Mercedes-Benz, at det ville investere opp til ti milliarder euro (97,5 milliarder kroner) på elektriske biler.

For et knapt år siden fremskyndet Daimler sine planer om ti nye elbiler, med tre år.

Og i fjor høst ble Norge første land i verden der Mercedes åpnet for salg av den nye elbilen EQC under modellserien EQ (Electric Intelligence). Bilen er ikke klar før i 2019, men allerede etter halvannen time hadde over 1000 kunder betalt 20.000 kroner for en bil de vet lite om.

Nå bekrefter Mercedes storsatsingen på elbiler, og sier målet er å tilby kundene minst 50 ulike varianter i 2022, hvorav minst ti skal være 100 prosent elektriske, heter det i en pressemelding. I 2022 skal samtlige modeller finnes i minst én elbilversjon.

– Nøkkelkomponenten i våre elbiler

Mercedes skal nå bygge om seks fabrikker i tre verdensdeler til elbilfabrikker.

Kort etter at produksjonen av EQC starter i Tyskland neste år, starter selskapet med produksjon i Kina. Deretter skal man sette i gang produksjon av elbiler under varemerket EQ i Alabama i USA.

Daimler sier også at det er i ferd med å etablere et «globalt batteri-nettverk». Det skal bygges fem egne batterifabrikker som skal lokaliseres på tre ulike kontinenter.

– Batteriene er nøkkelkomponenten i våre elbiler, og derfor legger vi stor vekt på å bygge dem i våre egne fabrikker, sier Markus Schäfer, sjef for Mercedes-Benz personbil-produksjon, i pressemeldingen.(Vilkår)

To årsaker til at fremtiden er elektrisk
Den store stjernen på Volkswagen-standen i Paris, er en elbil. Terje Male i Møllergruppen forklarer her hvorfor.
02:32
Publisert: