Den første cabrioleten fra Mercedes-Maybach blir produsert i et svært begrenset opplag på kun 300 modeller. Dens fulle navn er Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet er da heller ikke noe for alle lommebøker. Bilen kommer nemlig med en V12-motor på seks liter som yter 630 hestekrefter. Regn derfor med en pris på godt over tre millioner kroner om du ønsker en slik bil.

 

- Mercedes-Benz tilbyr allerede en rekke imponerende modeller og med spesialavdelingene AMG, Maybach og nyopprettede EQ ivaretas kunder med kompromissløse krav til sportslighet, luksus og ønsker om elektriske drivlinjer. Mange kunder fikk oppleve S 63 s Cabriolet da den var på en landsomfattende norgesturne fra mai til november og omtalte denne som den ultimate cabrioleten. De hadde nok rett i det, men med introduksjonen av Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet er det mulig vi må på nok en turne, sier Kjetil Myhre, direktør Mercedes-Benz personbil i en pressemelding.

1000 Nm

Motoren finner man allerede i dag under det lange panseret til den noe mer «ordinære» S 65 AMG, en bil som koster nærmere tre millioner kroner i Norge. Maybach har inntil nå ikke opptrådt på norske prislister, men har vært mulig å spesialbestille via den norske importøren.

Maybach S 650 har et dreiemoment på 1000 newtonmeter, gjør null til 100 km/t på 4,1 sekunder og har et forbruk på 1,2 liter på mila.

Se video av DNs test av cabrioleten som nå har blitt skjøvet ned på nest-nederste hylle:

Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert:

Mercedes kaller selv bilen «den ultimate takløse luksusbilen i serieproduksjon». 

Av høydepunkter kan nevnes massive mengder krom, smidde 20-tommers felger, samt et overdådig, på grensen til «harry» interiør av skinn og eksklusive materialer.

Bilen debuterer under Los Angeles Auto Show denne uken. Forventet lansering våren 2017. Norske priser er ikke klare.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.