Mercedes-Maybach, som er avdelingen for ultraluksus som skal konkurrere med Rolls-Royce og lignende innen Daimler-konsernet, viser under bilutstillingen i Beijing litt av en showbil.

Bilen har en lengde på godt over fem meter.
Bilen har en lengde på godt over fem meter. (Foto: Mercedes)

– Vi har skapt et tidløst kjøretøy som understreker Mercedes-Maybachs posisjon som det ultimate luksusmerket, sier Gorden Wagener, sjefdesigner for Daimler AG.

Merket har etter hvert bygget en del oppsiktsvekkende konseptbiler, som blant annet den elegante og ultralange Vision Mercedes-Maybach 6.

Men også etter hvert noen produksjonsbiler av ulik type.

Denne nye bilen er en crossover, eller suv, og som bildene kan tyde på; her er det ikke spart på noe.

Vakker? Kjør debatt!
Vakker? Kjør debatt! (Foto: Mercedes)

Til glede for norske lesere, så er denne bilen en elbil. 750 hestekrefter, et batteri på omkring 80 kWh gir en rekkevidde på over 500 kilometer etter dagens målemetode NEDC. Toppfarten er på 250 km/t og batteriet kan lades med en hastighet på 350 kW, altså 200 kW mer enn Audis kommende E-tron som foreløpig er den bilen som kan lades raskest på nye moderne lynladere.

Heller ikke denne bilen er noen smågutt, med en lengde på 526 centimeter og en bredde på 211.

Teserviset som er integrert i et fat laget av ibenholt. Ved et knappetrykk skjules det håndlagede kinesiske serviset elegant under midtkonsollen. Hva mer kan man ønske seg?(Vilkår)

Baksete med integrert teservise.
Baksete med integrert teservise. (Foto: Mercedes)
– Rart det er lov på norske veier
Vi har testet det råeste på suv-fronten fra Mercedes-AMG: GLC 63s Coupe.
02:12
Publisert: