Etter 12 år som styreformann i Daimler og sjef for Mercedes-Benz, skal Dieter Zetsche neste år fratre stillingen, og går inn som styreformann for representantskapet i selskapet isteden.

Svensken Ola Källenius (49) er utpekt som Zetsches etterfølger, ifølge en melding fra selskapet.

–I Ola Källenius, utpeker vi en anerkjent, internasjonal erfaren og suksessrik Daimler-leder som styreformann i Daimler og sjef for Mercedes-Benz, sier Manfred Bischoff, som er styreformann for representantskapet. Bischoff overlater denne stillingen til Zetsche i 2020, da hans periode går ut.

Källenius ble i 2015 innlemmet i styret i Daimler, og har vært sjef for forskning og utvikling siden 2017. Før dette var han sjef for AMG som er Mercedes' eget tuningselskap. Källenius startet karrieren i Daimler i 1993 som trainee.

DN snakket med Källenius under lanseringen av elbilen EQC tidligere i september, og da kunne ikke den kommende Mercedes-sjefen gi noen løfter om gode leveringer på elbilen som kommer på markedet neste år.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Duell: Ute på veien er det ingen tvil om hvilken villbass som hersker
Alfa Romeo Giulia QV vs Mercedes-AMG C43 til samme pris.
02:47
Publisert: