En rekke amerikanske Tesla-kunder gikk torsdag med på en forliksavtale med Tesla, etter å først ha saksøkt selskapet på grunn av angivelige sikkerhetsproblemer med autopilotfunksjonen på Model S og Model X.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har selskapet tilbudt en kompensasjon til alle som har kjøpt selskapets 2.0-versjon av autopilotsystemet og som ikke har fått systemoppdatering så raskt som ventet. Kompensasjonen skal tilbys alle berørte kunder over hele verden.

Til sammen skal Tesla legge mer enn 5 millioner dollar, eller rundt 40 millioner kroner, på bordet i en erstatningspott som også skal dekke blant annet advokatkostnader i saken.

Kompensasjonen til hver kunde vil kunne bli alt fra rundt 160 kroner til i overkant av 2000 kroner.

Før forliksavtalen trer i kraft, må den godkjennes av en amerikansk domstol.

Flere autopilot-ulykker

Det har vært stor oppmerksomhet rundt en rekke uhell med selvkjørende biler de siste månedene. Flere av ulykkene har involvert elbilen Tesla – som er svært populær i Norge.

Tidligere denne måneden inntraff en ny ulykke i Utah i USA der en Tesla i nesten 100 km/t braste inn i en brannbil som hadde stoppet på rødt lys. Sjåføren bekreftet nylig at bilen kjørte på autopilot.

Bare kort tid før Utah-ulykken kastet USAs transportmyndigheter Tesla ut av granskningskommisjonen etter en dødsulykke med en Tesla-bil som kjørte med autopilot. En Tesla Model X traff midtrabatten på en vei i Mountain View i California og spant rundt før den ble truffet av andre biler. Den mannlige sjåføren døde av skadene.(Vilkår)

– Kvikk og særdeles komfortabel
Mercedes CLS skapte en hel bilklasse. Nå er tredje generasjon her.
01:34
Publisert: