Mandag ble det bekreftet at den japanske bilprodusenten Mitsubishi fryser alle lanseringer av nye modeller i Europa de neste tre årene.

Det ble kjent i forbindelse med at selskapet la frem sin nye treårsplan, døpt «Small but beautiful».

Kostnadene skal reduseres med opptil 20 prosent, noe som innebærer at selskapet fremover vil satse på markedene i Afrika, Oseania og Sør-Amerika.

– Det er mye som tyder på at dette er første trinn i at Mitsubishi er på vei til å trekke seg ut av Europa. Det er antagelig ikke det eneste bilmerket som kommer til å gjøre dette, sier sjefredaktør Atle Falch Tuverud i nyhetstjenesten Bilnytt.no, som først omtalte saken i Norge.

Under den nye treårsplanen oppgir selskapet at målene er å oppnå «bærekraftig vekst og kostnadseffektivitet».

Det opplyses også at selskapet ønsker å styrke det øko-vennlige tilbudet, med lanseringer av nye el-modeller fra 2022 og utover.

«Denne planen fokuserer på rasjonalisering av kostnader og bedret lønnsomhet for å legge et solid grunnlag for bærekraftig vekst over treårsperioden», heter det i pressemeldingen fra Mitsubishi.

– Vi endrer vår strategi fra generell ekspansjon til seleksjon og konsentrasjon. For det første skal vi gjennomføre de strukturelle endringene og styrke oss i områder vi er konkurransedyktige, for å til slutt bygge en struktur som kan garantere inntekter i denne perioden, sier Mitsubishi-toppsjef Takao Kato i pressemeldingen.

Ifølge nettstedet Bilnytt.no skal salg av eksisterende modeller fortsette. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.