I 2016 hadde Møller Mobility Group rekordresultat, og året etter hadde Norges størst bilimportør rekordomsetning.

Tallene for 2018 er ikke på langt nær så bra. Omsetningen på 26,2 milliarder er syv prosent lavere enn i 2017-omsetningen på 28,3 milliarder. Selskapet satt igjen med et resultat på 880 millioner før skatt.

– Det var fallende totalmarkeder i Sverige og Norge for første gang på lenge. Det skyldes spesielt teknologiskiftet til elbiler som vi hadde sett for oss. Men det kom mye raskere og kraftigere enn vi trodde, sier konsernsjef Terje Male i Møller Mobility Group.

Krevende bil-år

Møller tar tilsynelatende resultatet med ro.

– I sum leverte vi konsernets fjerde beste resultat gjennom tidende i et svært krevende år, sier Male.

I 2018 ble det ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken registrert 32.768 personbiler av Møller-merkene Volkswagen, Skoda, Audi og Seat. Det var 7172 færre enn året før, og forklarer deler av omsetningsnedgangen. Varebilsalget var nesten på samme nivå som året før med 10.383 registrerte Volkswagen.

Male beskriver 2018 som et svært spesielt år, med både reduserte volumer og pressede marginer.

Endelig er elbilen Audi E-tron kommet til Norge: Men hvor langt går den når det er minus 10, snø og slaps?
03:08
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.