Porsche kom fredag med en pressemelding om at de skal sette den elektriske Mission E Cross Turismo i produksjon. Bilen ble vist i Genève i mars i år, og er en høyreist, mer suv-aktig bil enn merkets første elbil som kommer neste år.

– Høy bakkeklaring, helelektrisk, men fremdeles en sportsbil. Vi har kjempestore forventninger til denne, sier Morten Scheel som er sjef for Porsche Norge til DN.

Allerede neste år kommer Porsches første elektriske modell i sedanen Taycan. Denne har allerede en lang bestillingsliste i Norge.

– Bestillingene har passert 2400 biler, sier Scheel.

– Så det blir salgsrekord for Porsche i Norge?

– Det blir nok det. Vi planlegger for økning. Nå når Cross Turismo offisielt skal i produksjon rigger vio oss for en fremtid der Porsche blir et mer synlig merke i den norske bilfaunaen, sier Scheel.

Konseptbilen Mission E Cross Turismo som ble vist i Genève har en 800-volts arkitektur som er rigget for hurtiglading, 600 hestekrefter systemeffekt og en rekkevidde på 50 mil målt med den gamle NEDC-metoden.

Bilen er en avlegger av Taycan, som lanseres i 2019. Tidligere denne uken sa en av sjefene i Porsche at Taycan vil koste mellom Cayenne og Panamera.

–Jeg kan ikke si noe om norsk prising, men vi har en policy der det er tilsvarende priser over hele Europa. Trekker man fra moms og avgift utgjør det litt, sier Scheel.

Cayenne starter på 1,1 millioner i Norge, mens Panamera har en startpris på nesten 1,25 millioner kroner. Begge de billigste modellene er ladbare hybrider.

– Det dukket opp noen ekstra reservasjoner den dagen spekulasjoner om prisen kom, sier Scheel, som understreker at det vil være et stort gap i tid mellom de to modellene, og at Porsche ennå ikke har åpnet for bestillinger på Cross Turismo.

Porsche skal investere mer enn seks milliarder euro i elektrisk mobilitet innen 2022.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Som skapt for Norge
Porsches andre elbil, Mission E Cross Turismo, vil bli en suksess i Norge om den settes i produksjon.
00:58
Publisert: