Kollisjonstesterne hos Euro NCAP har testet fire nye bilmodeller. Som ventet oppnådde både nye Audi A6 og Volkswagen Touareg toppkarakter og fem stjerner. Begge to gjorde det spesielt bra på beskyttelse av myke trafikanter med blant annet automatisk nødbrems for syklister.

Fords flerbruksbil Tourneo Connect får solide fire stjerner med de strenge kravene som gjelder i 2018. Denne bilen fikk fem stjerner sist den ble testet i 2013. Med automatisk nødbrems og filholder som standard også på varebilene, hevder Euro NCAP at bilen skiller seg ut i denne klassen.

Siste bil ut er den nye Suzuki Jimny, en liten tøff terrengbil som oppnår tre stjerner, fordi den mangler mye på førerassistanse-systemer. Denne bilen har foreløpig ikke den norske importøren RSA valgt å ta inn til Norge.

– Alt i alt viser disse siste resultatene at Euro Ncaps testprotokoller utvikler seg og blir mer krevende. Fem stjerner er fremdeles mulig å oppnå, selv om det er utfordrende for bilindustrien. Det er spesielt positivt og velkomment at produsentene gjør det bra med tanke på myke trafikanter med systemer som autobrems for syklister. Euro NCAP har nå testet seks modeller som har denne livreddende teknologien. Disse førerassistanse-systemene er bærebjelker for potensiell automatisering i fremtiden, og det er viktig at de tilbyr sikkerhetsfordeler i dag, sier generalsekretær i Euro NCAP, Michiel van Ratingen i en pressemelding.

Her er de siste resultatene fra Euro NCAP:

– Dette er noe du ikke forventer av en bil som koster 1,5 millioner kroner
Test av supersuven Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
02:19
Publisert:

~(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.