Nissan Leaf ble i fjor soleklar bestselger på det norske markedet, til tross for at den «kun» har hatt en rekkevidde på 27 mil. Siden bilen ble lansert tidlig på året i fjor har det vært spekulert i en versjon med større batteri, nå er den endelig vist under teknologimessen i Las Vegas.

Batteriet øker fra 40 kwh til 62 kwh Rekkevidden øker dermed fra 270 til 385 kilometer. Sistnevnte tall er foreløpig ikke godkjent, men det er det Nissan sikter på.

Modellen med det store batteriet er foreløpig en versjon som det kun skal selges 5000 eksemplarer av i Europa, men denne batteripakken kommer også i bilen når disse begrensede modellene er utsolgt. Bilen kan lades med hurtiglader med effekt på opptil 100 kW.

Motorens ytelse øker på samme tid til 217 hestekrefter, som bringer den opp til 100 km/t fra stillstand på 7,3 sekunder. 40 kwh-versjonen skal fremdeles selges, men også den får oppdaterte infotainmentsystem.

Innvendig får bilen en ny og større skjerm, men oppdatert programvare.
Innvendig får bilen en ny og større skjerm, men oppdatert programvare. (Foto: Nissan)

Den nye modellen med større batteri har det meste av utstyr og får en pris på 373.000 kroner før leveringskostnader. Da prises den ganske likt med konkurrenten Kia E-Niro, som også har ganske tilsvarende tekniske spesifikasjoner. Forskjellen er foreløpig at Kia har lang venteliste og noe uklare leveringer for sin elbil.

Nissan Leaf er siden lanseringen i 2010 solgt i 380.000 eksemplarer på verdensbasis. Ingen annen bilprodusent har solgt så mange biler av en enkelt elbil-modell. Over 50.000 av dem er registrert i Norge. Nissan Norge skal starte med leveringer av den nye oppdaterte modellen i juni for de som bestiller nå. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Norske kunder har god grunn til å se frem til denne
DN har kjørt nye Nissan Leaf, som flere tusen nordmenn går og venter på.
01:20
Publisert: