USA er det landet som har flest Tesla superladere med 380 ifølge Forbes. Imidlertid er det Norge som har flest slike ladestasjoner per innbygger. Superladerne er gratis ladestasjoner som lader en Model S og X på minutter i stedet for timer. 

Med 6,3 ladestasjoner for hver million innbygger er Norge landet som suverent topper statistikken. 

Sverige er nummer to med 2,4 for hver million innbyggere, mens Danmark er på tredjeplass med 1,7. Norge er altså langt foran sine naboer. USA ligger på fjerdeplass med 1,20 for hver million.

 Forbes har brukt nettstedet supercharge.info som kilde. 

De resterende landene på listen er Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Italia, Kina og Japan. Alle har under én ladestasjon for hver million innbyggere. 

Opplever pågang

Even Sandsvold Roland er kommunikasjonssjef for Tesla i Norge. 

– God ladeinfrastruktur er viktig for å få forbrukerne til å velge elektriske biler, sier han, og understreker at Tesla derfor jobber hardt for å raskt bygge ut nettverket av superladere i Norge. 

For øyeblikket teller det 34 superladerstasjoner med totalt 276 ladeplasser. Nettverket binder sammen distriktene med byer og viktige reisemål, forteller Roland. 

– Vi opplever høy interesse for Tesla i Norge, og stadig flere velger en av våre helelektriske familiebiler. Økende kunnskap blant forbrukerne om at bilene våre har mer enn nok rekkevide til det daglige kjørebehovet, kombinert med brukervennlige ladeinfrastruktur når de skal på langtur, er en viktig del av dette, sier han. 

Verdens største

Det er fire år siden de første Tesla Supercharger-stasjonene i Europa ble åpnet i Norge. Seks stasjoner ble tilgjengelige 30. august 2013, slik at elektriske reiser mellom landets største byer ble mulig. 

I 2016 ble verdens største Supercharger-stasjon åpnet på Nebbenes, seks mil nord for Oslo. Stasjonen består av 20 superladere for Tesla. 

– Vi er stolte over å kunne åpne verdens største Supercharger-stasjon langs en av Norges viktigste veier, sa Roland til DN da. 

Forbes peker på incentiver fra regjeringen som grunnen til at Tesla gjør det så bra i Norge, og trekker blant annet frem avgiftsfritak. (Vilkår)

Da hun ble nestleder i NHO, ga toppsjefen et kjempestrengt råd hun mener hun trengte å høre
– Det er det viktigste vi kan gjøre for å få flere kvinnelige toppledere.
02:12
Publisert: