Lørdag skrev nettsiden Electrek at Tesla-biler flere ganger er blitt stoppet på grensen.

Som et svar til dette, skrev Tesla-topp Elon Musk at han har bedt sine folk om å sakke ned farten på leveringer til Norge.

– Det er tydelig at vi overskrider den lokale kapasiteten i logistikken, skriver Musk.

Han legger til at kundetilfredshet og sikkerhet har mer å si enn et par ekstra biler dette kvartalet.

Grensetrøbbel

Tesla har midlertidig begynt å sende sine biler til havnen i Göteborg, men flere av leveransene er blitt stoppet på vei inn i Norge av tollere.

Ifølge NRK Østfold har flere litauiske transportselskaper blitt stoppet på Svinesund som følge av alvorlige tekniske mangler.

Selskapet har vanligvis benyttet Drammen havn som leveransested, men har måttet bytte til Göteborg på grunn av kapasitetsproblemer i deler av leverandørkjeden, opplyste Teslas norske pressesjef, Even Sandvold Roland, til NRK Østfold.

- Enhver lastebil som transporterer våre biler må følge lokale lover og regler. Vi forventer intet mindre fra våre leverandører, sier Roland til DN søndag ettermiddag.

Måtte svare Statens vegvesen

Nyheten kommer etter at Teslas norske ledelse torsdag la seg flate overfor Statens vegvesen.

Denne biltransporten med nye Teslaer ble stoppet på Svinesund 19. mars. Transporten fikk kjøreforbud på grunn av løst påbygg, utslitt hengerfeste og bremsefeil.
Denne biltransporten med nye Teslaer ble stoppet på Svinesund 19. mars. Transporten fikk kjøreforbud på grunn av løst påbygg, utslitt hengerfeste og bremsefeil. (Foto: Statens vegvesen)

«Teslas ledelse beklaget sterkt det som har skjedd, og informerte om hvilke grep de allerede har tatt. De lover å gjøre alt som skal til for å rydde opp og sikre en forsvarlig transport av egne biler inn i landet», skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

De to partene har avtalt et nytt møte etter påske.

Dobler antall ansatte i Norge

Tesla meldte i februar at selskapet dobler antall ansatte i Norge – ved å ansette mer enn 300 nye servicemedarbeidere.

De siste fem årene er det registrert mer enn 22.000 Teslaer i Norge – med størst vekst i 2017, da det ble registrert 8460 Teslaer.

DN har tidligere skrevet at dette har ført til økt press på service, og sprengt verkstedkapasitet for noen av de 11 servicepunktene som finnes i Norge.

Teslas «folkebil», Model 3, skal etter planen lanseres på det internasjonale markedet i andre halvår i år.

Kunder DN har vært i kontakt med har imidlertid fått beskjed om at leveringen er endret til tidlig 2019 her i Norge.(Vilkår)