– Min første bil var en Opel Kadett 1986-modell som jeg kjøpte i 1992, sier Johnny Kristian Danielsen.

Den tidligere merkesjefen for Mercedes personbiler, blir ny merkesjef for Opel når Bertel O. Steen overtar som importør. Danielsen har jobbet i Bertel O. Steen siden 2004, og de siste tre årene har han vært sjef for forhandleren Bertel O. Steen Ullevål.

– Hvordan blir det å gå fra et premiummerke til et mer folkelig merke?

– Det er oppgaven som er spennende. Vi skal utvikle merkevaren videre. BOS-musklene vil være til stor hjelp, å ha en av de sterkeste bilimportørorganisasjonene i ryggen endrer litt på forutsetningene, sier Danielsen.

Per dags dato har Opel en markedsandel på 2,2 prosent av personbilmarkedet i Norge, samt 1,6 prosent av varebilmarkedet, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

I august i år ble det klart at Bertel O. Steen overtar som norsk importør av det tradisjonsrike tyske bilmerket. Opel har siden 2017 vært eid av den franske PSA-Gruppen som også eier merker som Peugeot, Citroën og DS. Disse importeres allerede av Bertel O. Steen i Norge.

Opel skal vokse

– Dette blir kjempemoro. Opel har stort potensial. Forhandlerne kan bare glede seg. Som tidligere importsjef og forhandlersjef har jeg vært med i både gode og onde dager, så vi skal sammen løfte Opel, sier Danielsen til DN.

– Hvor store er ambisjonene?

–Det kommer jeg tilbake til når jeg har begynt i jobben, sier Danielsen.

Opel vil inngå i PSA-organisasjonen i Bertel O. Steen, som består av merkene Peugeot, Citroën og DS i tillegg til Opel. Danielsen vil rapportere til Thorbjørn Myrhaug som er konserndirektør for PSA Norge. Myrhaug vil fungere som merkesjef inntil Danielsen tiltrer stillingen i løpet av 1. kvartal 2019.

– Johnny har lang erfaring fra bilbransjen og meget solid kompetanse som importsjef. I tillegg kjenner han vårt konsern særdeles godt. I hans tid som leder for Mercedes-Benz personbiler ble omsetningen doblet og markedsandelen økte fra 3,3 til 5,1 prosent. Jeg er trygg på at Johnny har de rette egenskapene for å styre Opel-skuta videre i en meget spennende tid for bilbransjen, sier Bjørn Maarud, konsernsjef i Bertel O. Steen i en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

–Den største elbilnyheten akkurat nå
02:08
Publisert: