Den store suven Q7 var tidligere av topp tre solgte modeller fra Audi, men i fjor forsvant den viktige ladbare hybrid-versjonen da fabrikkene skulle legge om til en ny utslippsstandard, WLTP. I september kommer Q7 tilbake med en oppdatert versjon av den store suven.

Enkelte visuelle endringer er det på utsiden, men viktigere er det at Q7 skal bli både mer dynamisk og komfortabel. Først ut er bilen med to dieselmotorer, mens den kommer med en bensinmotor med mildhybridteknologi kort tid etterpå. Deretter følger en plugin hybrid.

Dieselmonster

For dem med klokkertro på dieselmotoren, er det også verdt å nevne at den mer jålete broren Q8 kommer i en ny toppmodell over sommeren, SQ8. Modellen kommer med en V8-dieselmotor på fire liter som yter 435 hestekrefter og tilbyr et dreiemoment på voldsomme 900 Newtonmeter allerede fra 1250 omdreininger. Null til 100 km/t går unna på 4,8 sekunder.

Audi SQ8 er et realt dieselmonster.
Audi SQ8 er et realt dieselmonster. (Foto: Audi)

– Helt siden vi lanserte Audi Q8 i juni i fjor, har responsen vært enorm. Audi Q8 er en bil du legger merke til på veien. Det er en perfekt kombinasjon av innovativt og unikt design, sportslighet og praktisk fremkommelighet. Suv-er står høyt i kurs i vårt marked, og dette er bilen for dem som vil ha noe unikt, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald A. Møller.

Det er registrert 43 Q8 i Norge siden den kom på markedet. Til sammenligning ble det registrert 901 Q7 i fjor, mot kun 27 så langt i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.