BMW 5-serie GT har alltid fremstått som den vanskelig definerbare, og mange vil kanskje mene stygge andungen, siden den ble lansert i 2009.

5-serien har akkurat kommet i ny utgave, både som sedan og stasjonsvogn. Derfor kommer også en ny versjon av GT-versjonen, men den tar nå et steg opp og døpes om til 6-serie GT. Det samsvarer i og for seg med BMWs navnepolitikk på de andre modellrekkene.

Les DNs test av 5-serie Touring: En smartere stasjonsvogn
BMW 6-serie Grand Turismo.
BMW 6-serie Grand Turismo. (Foto: BMW)

– Nye BMW 6-serie Gran Turismo er en særegen kombinasjon av luksuriøs interiørkomfort og fleksible og praktiske løsninger, pakket inn i et elegant design. Med BMWs erketypiske sportslige og dynamiske kjøreegenskaper, er dette en bil som vil berike den øvre delen av vår modellportefølje, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge i en pressemelding.

Forgjengeren ble kjent som en bastard mellom sedan, stasjonsvogn og suv, mens den nye modellen skal være adskillig lettere enn sin forgjenger. Med lettvektskonstruksjoner er nye BMW 6-serie Gran Turismo opptil 150 kilo lettere enn sin forgjenger. heter det i pressemeldingen.

BMW 6-serie Grand Turismo.
BMW 6-serie Grand Turismo. (Foto: BMW)

BMW 6-serie Gran Turismo utvider proporsjonene med 87 millimeter i lengde, til 5091 millimeter, bredden er uendret på 1902 millimeter, mens høyden er blitt redusert med 21 millimeter til 1538 millimeter og bakenden er senket med 64 millimeter. Den coupé-inspirerte taklinjen skal slik komme enda tydeligere til sin rett. 

 Gran Turismo-modellen har vært kjent som en relativt behagelig baksetebil, og nå kan baksetene leveres med elektrisk justering. Bagasjerommet har et volum på 610 til 1800 liter, noe som er 110 liter mer enn forgjengeren. Som på den nye 5-serien kan selvsagt også denne modellen leveres med BMWs Gesture Control der du kan styre ulike funksjoner med håndbevegelser foran midtkonsollen.

Slik styrer du lyden i nye 5-serie
DN har kjørt BMWs nye 5-serie. Sjekk den nye måten å betjene lydanlegget på.
01:01
Publisert:

Bilen kommer i tre versjoner; 630i, 640i og 630d, med effekt på henholdsvis 258, 340 og 265 hestekrefter. De to sistnevnte kan leveres med firehjulsdrift. Kjappest blir 640i xDrive som gjør null til 100 km/t på 5,3 sekunder. Automatgir er standard på alle modeller.

6-serie Gran Turismo har verdenspremiere på bilutstillingen i Frankfurt i september 2017, og blir tilgjengelig på markedet i løpet av november 2017. Prisene er ikke klare, men dagens versjon koster omkring 170-180.000 kroner mer enn en tilsvarende motorisert 5-serie av nyeste utgave. Ikke utenkelig at oppgraderingen til 6-serie også kan rettferdiggjøre det kraftige prishoppet bedre enn før.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne bilen vil glede mange nordmenn fremover
BMWs største nyhet heter 5-serie Touring og den kommer mot sommeren.
00:52
Publisert: